Verkkokaupan maksutavat

Verkkokaupan maksutavat

Shoppailetko usein netissä ja mietit miten voisit ostoksesi maksaa? Netissä tehtävien ostoksien maksaminen on nykyään mahdollista monella eri tavalla. Mikä on järkevin ja turvallisin vaihtoehto? Entä miten ne eroaa toisistaan? Listasimme tähän kaikki yleisimmät maksutavat, joita verkkokaupoissa on tarjolla.

Verkossa tehtävissä ostoksissa on paljon vaihtoehtoja miten sen maksaa, joten voit shoppailla rauhassa vaikka palkkapäivä olisikin vasta tulossa. Kannattaa kuitenkin tutustua tarkasti eri vaihtoehtoihin, jotta et tee hätiköityjä päätöksiä. 

1. Verkkopankki

Netissä tehdyt ostokset on nopein ja turvallisin maksaa verkkopankin kautta. Verkkopankin kautta tehdyissä maksuista ei veloiteta yleensä mitään ylimääräisiä laskutuslisiä. Esimerkiksi luottokortilla tai laskulla maksaessasi ostoksia sisältää se yleensä ylimääräisiä kustannuksia. Verkkopankkimaksujen tekeminen on nykyään niin helppoa, että se on tämän hetken suosituin maksutapa. 

Miinus puolia verkkopankkimaksamisessa on se, että kaikki verkkokaupat ei välttämättä hyväksy sitä maksuvaihtoehdoksi, yleensä tähän ongelmaan törmää ulkomaalaisissa nettikaupoissa. Verkkopankkimaksaminen voi olla myös riski, varsinkin kun se on ainoa maksutapa jossa velotus tapahtuu heti tililtä ilman mitään varmuutta rahojen takaisinsaamisesta.

2. Luottokortti

Luottokortti maksaminen tunnetaan kansainvälisesti suosituimpana maksutapana verkossa. Yleisimpiä luottokortteja, joilla voi maksaa netissä ostoksia ovat Visa, Mastercard sekä American Express. Luottokortilla maksamisessa voi ilmetä myös ongelmia kuten se miten uskaltaa luovuttaa henkilökohtaisia tietoja tuntemattomalle. 

On suositeltavaa aina tarkkaan katsoa onko verkkokauppa turvallinen sekä onko se oikeasti olemassa. Sillä isoimmissa verkkokaupoissa on käytössä todentamispalvelut, joka alentaa väärinkäytön riskiä. Yleisimmät todentamispalvelut ovat Verifien by Visa tai Mastercard SecureCode. 

Yleensä luottokortilla tehdyt ostokset ovat kalliimpia kuin verkkopankilla maksetut. Jotkut verkkokaupat voivat veloittaa luottokortin maksamisesta vielä erillisen maksutapalisän, joka voi olla tietty prosenttiosuus tai kiinteä. Lisäksi kustannuksia voi tulla luottokortin koroista varsinkin jos se sisältää 30 päivän korottoman maksuajan ja maksu tehdään vasta sen päätyttyä. Voit hakea luottokorttia netistä helposti. 

Paras etu luottokortin käytössä on turvallisuus varsinkin kun tilatut tuotteet eivät tule perille tai ovat hajonneet. Näissä tilanteissa luottokorttiyhtiöltä on mahdollisuus hakea korvauksia. 

Oletko opiskelija ja haluaisit valita luottokortin vaihtoehdoksi maksaessa ostoksia verkossa? Ei hätää, katso miten saat luottokortin opiskelijana. 

3. Lasku

Laskuvaihtoehto kannattaa valita tilanteessa, jossa et pääse tutustumaan sekä kokeilemaan tuotetta. Laskulla maksaminen on suhteellisen edullista ja siihen on mahdollista saada korotonta maksuaikaa. Vähintään maksettavaksi yleensä tulee laskutuslisä. 

Jotkut verkkokaupat eivät kuitekaan pidä maksuvaihtoehdoissa laskua, sillä se vaihtoehto vaatii luottotietojen tarkistamisen.

4. Osamaksu

Yleensä kun näkee verkkokaupoissa maksuvaihtoehtona osamaksun niin sillä tarkoitetaan kertaluottoa. Se antaa siis mahdollisuuden maksaa tekemäsi ostokset joko laskulla tai osamaksulla. Kertaluoton parhaimpina etuina on mahdollisuus saada korotonta maksuaikaa ilman erillistä luottokorttia. 

Osamaksu antaa mahdollisuuden maksaa isommatkin hankinnat erissä. Se on turvallinen valinta maksaa ostokset verkkokaupassa, sillä maksat vasta silloin kun olet saanut tuotteen kotiin. 

Muista kuitenkin maksaa ostoksesi ennen korottoman maksuajan päättymistä, muuten kertaluotosta voidaan periä jopa luottokorttia korkeampi korko. 

Voit kuitenkin valita maksutavaksesi myös jonkun alla olevista vaihtoehdoista. Kyseiset maksutavat ovat vakuudettomia eikä korot tai kulut ole päätä huimaavia. 

Lainaa:
1000 – 60 000€

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
100 – 60 000 €

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
18 vuotta

Lainaa:
500 – 70 000 €

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 5000 €

Maksuajat:
2 – 5 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
1 – 20 000 €

Maksuajat:
1 – 10 vuotta

Ikävaatimus:
25 vuotta

Verkkokaupan maksutavat

Verkkokaupan maksutavat - Hyödyt ja haitat

  • Verkkopankki                                                       
Hyödyt
- Tämän hetken yleisin maksutapa Suomessa. 
- Edullinen sekä helppokäyttöinen.
Haitat
- EI takausta rahojen saamiselle jos ilmenee ongelma. 
- Toimivuus harvoin ulkomailla. 
 
  •  Luottokortti
Hyödyt
 - Kansainvälisesti yleisin maksutapa. 
- Turvallinen käyttää.
Haitat
 - Mahdollinen laskutuslisä.
- Jos luotto jää maksamatta, korko kasvaa.
 
  • Lasku
Hyödyt
- Korotonta maksuaikaa.
Haitat
-Mahdolliset lisäkustannukset kuten laskutuslisä. 
 
  • Osamaksu 
Hyödyt
- Mahdollisuus korottomaan maksuaikaan.
- Erämaksu mahdollisuus.
Haitat
- Korot yleensä korkeammat kuin luottokortissa.
 

Jos haluat saada tekemäsi ostokset halvalla ja käytät suomalaisia verkkokauppoja, niin on suositeltavaa valita maksutavaksi verkkopankki. 

Ostotilanteessa, jos epäilet onko kyseinen verkkokauppa edes olemassa tai mahdatkohan saada tuotteitasi ollenkaan niin kannattaa valita luottokortti. Luottokorttiyhtiö yleensä korvaa hajonneet tai hävinneet tuotteet.

Haluatko saada tuotteesi heti, mutta palkkapäivä on vielä turhan kaukana? Ei hätää voit valita ostotavaksi osamaksusuorituksen. Maksut tehdään yleensä erissä.