Pikalainat pidemmällä maksuajalla 2021

Nykyään markkinoilla tarjolla olevia pikalainoja ei ole pakko maksaa takaisin nopeasti, vaan voi valita pikavipin pitkällä maksuajalla. Tästä syystä halusimme listata tälläiset parhaimmat vipit sekä lainat vuonna 2021. Voit valita itsellesi parhaimman vaihtoehdon alapuolella olevasta listasta. 

Lainaa:
1000 – 60 000€

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
100 – 60 000 €

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
18 vuotta

Lainaa:
500 – 70 000 €

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 5000 €

Maksuajat:
2 – 5 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
1 – 20 000 €

Maksuajat:
1 – 10 vuotta

Ikävaatimus:
25 vuotta

Pikalaina pitkällä maksuajalla

Kun puhutaan pitkästä maksuajasta pikavippien kohdalla, on se hieman eri asia kun puhuttaisiin suurempien kulutusluottojen pidemmästä maksuajasta. Pikavippien kohdalla pitkäksi maksuajaksi voidaan määritellä yleensä noin 6 – 12 kuukautta. Kun taas isompien joustoluottojen kohdalla pitkä maksuaika tarkoittaa jopa 10 vuotta. Syy tälle ei löydy lainatuotteesta vaan lainasummien koko on suurin vaikuttava tekijä. Yleisestikkin pikavippien lainasummat ovat pienempiä verrattuna isompiin luottoihin, joten tästä syystä niiden maksuaika on myös lyhyempi. Pikalainojen lainasummat vaihtelevat 100 eurosta eteenpäin, useimmat pikavipit ovat kuitenkin alle 1000 euron lainoja. 1000 euron lainoille maksuajaksi määritellään usein vuosi, jonka maksaminen ei pitäisi siinä ajassa tuottaa ongelmia. 

Pikalainat pidemmällä maksuajalla 2020

Miksi valita pikalaina pitkällä maksuajalla?

Suurin syy hakea pikalainaa pitkällä maksuajalla on saada kuukausittaiset lainan lyhentämiset pienemmiksi. Esimerkiksi pienemmän lainan ottaminen halvemmalla ei ole niin helppoa saada kuin maksuajan pidentäminen. Mitä suurempi lainasumma vipissä on, sen tärkeämpää on kiinnittää huomio lainan takaisinmaksuun, jotta se onnistuu myös pienemmillä tuloilla. 

On hyvä kuitenkin muistaa, ettei lainan takaisinmaksuaikaa saa turhasta syystä pidentää, sillä lainan korot ja kulut myös nousevat laina aikaa pidentäessä. Vaikka tarkoituksena olisikin löytää laina pidemmällä maksuajalla, ei sitä välttämättä kannata valita ilman hyvää syytä. 

Laina-ajan valitseminen

Hyvänä muistisääntönä laina-ajan valitsemisessa kannattaa käyttää kuukausilyhennyksiä. maksuajaksi  kannattaa siis valita sellainen, että kuukausilyhennyksien maksaminen on helppoa eikä se tuota ongelmia tai kaada taloutta. Hieman hitaammassa ajassa maksettu laina tulee melkein aina halvemmaksi kuin se, että joutuisi maksamaan lisäkustannuksia tai myöhästymismaksuja pikalainan kanssa. Tämä koskee niin lyhytaikaisia pikavippejä sekä pidemmällä maksuajalla olevia pikalainoja. Suositeltavaa on aina maksaa laina mahdollisimman nopeasti takaisin, mutta kuitenkaan ei kannata ottaa liian suuria lyhennyksiä, jotka voivat pahimmillaan aiheuttaa stressiä sekä lisäkustannuksia.

Kuitenkaan monien pikalainojen korko ei ole niin iso erä, varsinkin jos puhutaan pienemmistä 500 euron lainoista. Ylimääräisten maksukuukausien valitseminen voi suurimmillaan maksaa noin 40 euroa, joka on pieni summa verrattavissa siihen miten paljon se helpottaa lainan takaisinmaksua. Kyseinen muistisääntö pätee usein erityisesti edullisimpiin lainoihin, kuitenkin kalliit lainat on suositeltavaa maksaa takaisin nopealla aikataululla. Kuitenkan ei ole suositeltavaa ottaa lainaa ennen  kuin sitä oikeasti tarvitsee johonkin järkevään hankintaan tai menoon.