Paljonko saan lainaa?

Paljonko saan lainaa?

Mietitkö miten paljon sinulla on mahdollisuus saada lainaa? Tee sivustomme kautta maksuton ja nopea vertailu, jonka avulla löydät edullisimman lainan. Voit saada useamman lainatarjouksen yhdellä hakemuksella. Listasimme tähän sivuun kaikki ne lainapaikat, joista on mahdollista hakea lainaa oman tarvitsemansa summan verran. 

Löydät kaikki ne paikat joista on mahdollista hakea lainaa pienempään sekä suurempaan tarpeeseen. On suositeltavaa aina ennen oikean lainapaikan löytämistä tehdä vertailu, jonka avulla löydät itsellesi sopivimman sekä edullisimman vaihtoehdon. Siirry täyttämään maksuton hakemus ja hae lainaa heti.

Parhaat lainantarjoajat 2021

Lainaa:
1 – 4000 €

Maksuajat:
3 – 54 kk

Ikävaatimus:
21 vuotta

Lainaa:
100 – 60 000 €

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
18 vuotta

Lainaa:
500- 10 000 €

Maksuajat:
3 – 60 kk

Ikävaatimus:
18 vuotta

Lainaa:
400-  3000 €

Maksuajat:
1 – 3 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Mitkä asiat vaikuttaa lainasumman suuruuteen?

Lainasumman suuruuteen vaikuttaa monta eri tekijää. Yleisimpiä tekijöitä on se mikä lainatuote on kyseessä. Onko se Kulutusluotto, asuntolaina, joustoluotto vai pikavippi. Esimerkiksi asuntolainaa hakiessa vaatimukset ovat paljon tiukemmat kun taas pikavipin myöntämiseen ei vaadita paljon.

Muita tärkeitä asioita, jotka vaikuttavat lainasumman suuruuteen ovat hakijan tulot ja menot, vakuude sekä takaajat. Näiden kriteerien takia ei pysty sanomaan tarkasti mikä pankki myöntää helposti lainaa.

Kannattaa kiinnittää huomiota menoihin ja tuloihin sekä niiden väliseen suhteeseen. Vaikka saisikin 3000 euroa kuukaudessa esimerkiksi palkkaa niin ei se kuitenkaan takaa suurempaa lainasummaa jos vaikka kaikki tulot menevätkin samantien.

Lainaa hakiessa vaikuttavat myös mahdolliset avoinna olevat lainat, maksuhistoria sekä luottotiedot. Myös sen hetkinen työtilanne sekä asuminen vaikuttavat lainan saantiin. Jos asiakas on vakituisessa työsuhteessa tai omistaa asunnon, niin lainan saanti on helpompaa.

Jos hakijalla on aikaisempaa historiaa lainantarjoajan kanssa niin se on myös oleellinen vaikuttava tekijä. Luotettaville ja pitkäaikaisille asiakkaille on mahdollisuus saada lainaa edullisesti sekä paremmilla ehdoilla. Jos taas hakija on tuntematon palveluntarjoajalle niin he eivät saa varmuutta esimerkiksi maksukyvystä. 

Lainasumman suuruuteen vaikuttaa myös valittu lainatuote, onko se kertaluotto vai jatkuva luotto

Paljonko saan lainaa

Kuinka paljon lainaa saan?

Yleisesti lainaa ottaessa voi , että lainaa on mahdollista saada niin paljon kuin pankki sitä myöntää, näin ei ole suotavaa ajatella. Pankithan myös ajattelevat  yrityksen kannattavuutta sekä tavoittelevat voittoa. 

Pankkien tarjoamat lainasummat voivat mahdollisesti olla hakijan maksukykyyn verrattuna suurempia. Monesti maksukyvyn ylärajoilla oleviin lainasummiin voidaan helposti asettaa isompi korko kuin esimerkiksi pienempiin helpommin maksettaviin lainasummiin.

Kun taas kiinteillä koroilla olevissa lainoissa korkotaso pysyy samana, kun esimerkiksi taas kulutusluotoissa korko riippuu siitä miten hyvä asiakkaan maksukyky on. 

Ennen lainan ottamista kannattaa itse miettiä miten suuren summan lainaa pystyt ottamaan, jotta maksukykysi on riittävä sekä taloutesi ei kaadu sen takia. 

Älä siis jätä lainasumman päättämistä pankin tehtäväksi vaan suunnittele se itse jo valmiiksi. Millaisen lainasumman pystyt ottamaan ilman ongelmia tai muita seuraamuksia joita lainan takaisinmaksussa voi ilmetä, varsinkin jos summa on liian suuri tuloihin verrattuna. 

Pahimmassa tapauksessa jos lainasumma on liian suuri niin se  voi johtaa velkakierteeseen ja uuden lainan ottamiseen jolla maksaa vanha laina pois. 

Kaikilla pankeilla ei ole erillisiä tulorajoja, jonka hakija voi täyttää lainan haku tilanteessa, vaan hakemukset käsitellään aina henkilökohtaisesti. Tästä syystä ennen hakemista ei voi sano mistä pankista voisi helpoitena lainaa saada.

Lainaa on mahdollista hakea eri summia, joten voit itse päättää miten paljon sitä tarvitset. Voit hakea lainaa 200 €, lainaa 500 € tai jopa 60 000 euroa. 

ilmanvakuuksia logo

Lainaa:
2 – 60 000 €

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Yleisimmät vaatimukset lainan saamiselle

Ensimmäisenä asiana lainaa ottaessaan sitä miten paljon sitä on mahdollista saada, mutta toisena tärkeän seikkana on se mitä vaatimuksia hakijalta edellytetään. Lainaa voi hakea ketä tahansa, mutta se on eri asia kenelle sitä myönnetään. 

Jokaisella lainantarjoajalla on erilaiset vaatimukset, joita lainanhakijan tulee noudattaa. Tästä syystä ei ole tarkkoja kriteerejä siitä ketä lainaa voi saada. Listasimme tähän kuitenkin ne yleisimmät vaatimukset, jotka lainanhakijan tulee täyttää tehdessään hakemusta.

  • Ikä = Yleinen vaatimus hakiessa lainaa on se, että hakija on täysi-ikäinen eli täyttänyt jo 18 vuotta. Suomen laki estää myöntämästä lainaa alaikäisille. Aina kuitenkaan sekään ei riitä, että lainanhakija on 18-vuotias, sillä joillakin lainanmyöntäjillä alaikäraja korkeampi. Joissakin paikoissa on mahdollista myös se, että lainassa on yläikäraja, jota lainanhakija ei voi ylittää. Tyypillisin yläikäraja on maksimissaan 75 vuotta. Yleisesti ei kaikilla lainanmyöntäjillä ole yläikärajaa vaan he käsittelevät hakemukset tapauskohtaisesti. 
  • Luottotiedot = Lainanhakijalta usein vaaditaan nuhteettomia luottotietoja, eli maksu-tai luottohäiriömerkinnät ovat negatiivinen asia. Luotonantaja katsoo myös positiiviseksi asiaksi sen ettei lainanhakijalla olisi entuudestaan velkaa. 
  •  Tulotiedot = Yleisesti kaikki lainantarjoajat edellyttävät, että hakijalla on säännölliset sekä riittävät tulot. Työttömyysturva tai eläke lasketaan palkan lisäksi myös säännölliseksi tuloksi. Jos käytössäsi on eri tili niin kannattaa varautua hakiessa todistamaan lainantarjoajalle tuloista tosite. 
  • Pankkitili = Useimmat lainanmyöntäjät vaativat, että hakijalla on käytössään suomalainen pankkitili. Varsinkin jos lainahakemuksen täyttää netissä, niin tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla. Joissakin paikoissa on mahdollisuus varmentaa henkilöllisyys myös sosiaaliturvatunnuksella. Vaatimukset vaihtelevat eri pankkien ja rahalaitoksien mukaan. 
  • Osoitetiedot = Hakijalla tulee olla vakituinen osoite Suomessa. Yleisesti vaatimuksena on se, että lainanhakija on asunut Suomessa 1-3 vuotta ennen lainahakemuksen tekemistä. Mahdollisesti myös aikaisemmat ulkomailla oleskelut voivat vaikuttaa lainan saamiseen. Vakituinen asuminen perustuu siihen, että hakijan luottotiedot pystytään tarkistamaan pidemmältä aikaväliltä, sillä jos hän on oleskellut ulkomailla pidempään niin luottotiedot ovat tyhjät. Tästä syystä myöntäjä ei saa varmuutta hakijan luottotiedoista ja sen seurauksena makskyvystä. Jokainen tilanne katsotaan tapauskohtaisesti. 

 

Ennen lainan hakemista muista nämä

Ennen kuin päätät hakea lainaa niin on suositeltavaa miettiä tämän hetken taloudellista tilannetta, että kestääkö se sen. Suunnitellessasi ja laskiessasi muista miettiä onko tulosi riittävät sekä elämiseen että lainan takaisinmaksuun. 

Mieti myös onko lainan ottaminen välttämätöntä vai voisiko sen saada kasaan jollakin toisella tavalla kuten säästötililtä tai läheisiltä. Jos päätät tehdä hakemuksen ja ottaa lainan niin mieti paperille miten suuria kuukausieriä pystyt maksamaan ilman jälkiseuraamuksia. 

Jos tulosi ovat pienemmät, niin lainan ottaminen voi olla riski ja siitä voi seurata isompia ongelmia. Tärkein asia ennen hakemusta on miettiä sitä miten paljon pystyy lainaa ottamaan omaan taloudelliseen tilanteeseen nähden. 

Lainasummasta riippumatta on suositeltavaa miettiä lainan maksuaikataulua tarkkaan jo ennen hakemista. Laina-aika tulee sopiva, sillä liian lyhyt tai liian pitkä laina-aika ei ole hyvä. Pitkällä laina-ajalla seuraamukset voivat olla suuria, sillä lainan kokonaiskustannukset voivat nousta pilviin. 

Jos lainaa päättää ottaa, on suositeltavaa maksaa se heti takaisin kun tilin saldo sen antaa tehdä. Vuoden laina-aika voi nostaa lainakustannuksia monilla sadoilla euroilla. Kun taas lyhyempi laina-aika voi jopa kaataa oman taloudellisen tilanteen, kun kuukausierien takaisinmaksut ovat suurempia. On suositeltavaa tutustua vinkkeihin lainanhaussa ja näin on helpompi ymmärtää lainan kustannukset sekä muut tärkeät tiedot.

Lainojen vertailu

Lainojen vertailu

Suomen lainamarkkinoilla on tällä hetkellä niin sanotusti varaa valita. Sillä lainanmyöntäjiä on laidasta laitaan yllättävän paljon. Tästä syystä lainatuotteita sekä niiden lainaehtoja on erilaisia. Kun tarjonta on laajaa niin on myös lainakustannuksissa isoja eroja, tästä syystä ennen oikean lainatuotteen valitsemista on järkevää tehdä vertailu. 

Lainavertailussa kannattaa huomioida moniakin erilaisia seikkoja mitä siinä tulee vastaan. Jotkut kiinnittävät huomiota ensimmäisenä lainan nimelliskorkoon, joka ei ole välttämättä se oleellisin asia lainassa. Nimelliskorko kertoo vain sen minkä verran lainasta menee korkoa sekä kuinka suuri on pankin marginaali (Pankin saama voitto).

Koron lisäksi lainassa on muitakin huomioitavia asioita, jotka on hyvä muistaa. Nimelliskoron lisäksi on tärkeää muistaa kiinnittää huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon. 

Vuosikorko kertoo paljon enemmän lainasta kuin nimelliskorko ja näin se onkin luotettavampi seikka lainassa. Vaikka todellinen vuosikorko onkin hyvä muistaa, niin se ei kuitenkaan välttämättä kerro kokonaisuudessaan lainan kustannuksista. Lakisäädöksien takia lainojen korot ovat nykyään helpommin ymmärrettävissä. Helpottaaksesi oikean rahalaitoksen löytämistä, on suositeltavaa käyttää pankkivertailua

Mitkä ovat lainan sivukuluja? 

Yleisin lainan sivukulu on avausmaksu, joka koostuu nimensä mukaisesti lainan avaamisesta, eli se on kertaluontoinen maksu käyttöönotosta. Avausmaksun summa vaihtelee lainantarjoajien sekä lainasumman mukaan. Jos lainasumma on suurempi, niin avausmaksusta veloitetaan myös enemmän. 

Toinen yleinen sivukulu on nostopalkkio, joka veloitetaan jokaisesta tehdystä nostosta tililleen. Yleisimmin nostopalkkiot ovat joustoluotoissa, josta voi nostaa tililleen rahaa aina oman tarpeen mukaan. Joustoluotto toimii luottokortin tavoin aina silloin kun sitä tarvitsee. Nostopalkkio voidaan veloittaa joko kiinteänä tiettynä summana tai sitten prosenttiosuutena. Kannattaa siis miettiä nostaako rahaa tililleen pieniä summia usein vai kerralla vähän suuremman summan, sillä nostopalkkio veloitetaan joka nostosta joten pienenkin summan kulut voiva nousta suuriksi. 

Jossakin paikoissa voi nostopalkkion lisäksi olla myös tilinhoitomaksu. Tilinhoitomaksu veloitetaan yleensä kuukausittain, joka ei ole muutamaa euroa suurempi summa. Vaikkakin muutama euro tilinhoitomaksuja ei tunnu suurelta summalta, mutta jos laina-aika on pidempi niin niistäkin ehtii kertyä monia satoja euroja lisäkustannuksia. 

Tee vertailu helposti ja hae lainaa heti jo tänään!

Voit tehdä lainavertailun helposti alapuolelta olevasta lainapaikasta joka vertailee kaikki edullisimmat ja parhaimmat lainat puolestasi. 

Luottonetistä logo

Lainaa:
500 – 60 000 €

Maksuajat:
12 – 180 kk

Ikävaatimus:
18 vuotta

Miten haen lainaa?

Kun olet lainavertailua apuna käyttäen löytänyt oikena lainatuotteen omaan tarpeeseen, niin olet valmis siirtymään lainanhaku vaiheeseen. Hakemuksen voi täyttää helposti nettisivujen kautta eikä se vie kuin muutaman minuutin. Löytämällä edullisimman vaihtoehdon on suositeltavaa tehdä lainojen kilpailutus. Lainan hakemiseen vaikuttaa myös lainatuote sekä eri pankkien ja rahoituslaitoksien lainaehdot. 

Tutustu lainaehtoihin huolellisesti sekä lainaa harkitusti!