Miten voin avata pankkitilin Euroopassa 2020

Maailma menee jatkuvasti eteenpäin, jonka seurauksena myös kaikki yhteydet paranevat. Pankkitilin avaaminen Suomen ulkopuolella kasvaa aikaisempaan verrattuna jatkuvasti. Ihmisten jatkuva liikkuminen Euroopan eri maihin kasvattaa myös pankkitilien avaamista. Esimerkiksi palkanmaksu muualla maassa voi olla isoin syy avata oma pankkitili kyseiseen maahan. Kerromme tässä sivustolla pankkitilin avaamisesta Euroopassa. 

Lainaa:
1000 – 60 000€

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
100 – 60 000 €

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
18 vuotta

Lainaa:
500 – 70 000 €

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 5000 €

Maksuajat:
2 – 5 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
1 – 20 000 €

Maksuajat:
1 – 10 vuotta

Ikävaatimus:
25 vuotta

Jokaisella on oikeus avata käyttötili Euroopassa

Jos nykyinen asuinpaikkasi on Euroopan unionin jäsenmaassa, niin sinulla on silloin oikeus avata käyttötili. Jos kyseessä on ulkomaa, joka kuuluu Euroopan unioniin, niin he eivät voi estää sinua avaamasta käyttötiliä  ja peustella syyksi sitä, että asut toisessa EU-maassa. Ainoastaan he voivat kieltää sinua avaamasta säästötiliä kyseiseen maahan. 

Jotkut EU-maat vaativat erikseen perustelun käyttötilin avaamiselle sekä siitä mihin sitä tarvitset. Useimmat maat kuitenkin hyväksyvät perusteluksi työskentelyn oman maan ulkopuolella. Tietyt EU-maat voivat kieltäytyä tilin avaamisesta, jos asiakkaalla on jo entuudestaan käyttötili toisessa pankissa.

Katso myös: Miten voin tehdä Pankkivertailun

Pankki voi myös katsoa tietyissä tilanteissa parhaaksi tavaksi kieltäytyä tilin avaamisesta ja perustella sen esimerkiksi vaatimuksien puutteellisuudesta säädeltyjen terrorismin tai rahanpesun rahoituksen torjumista koskevissa EU-säännöksissä. 

Miten voin avata pankkitilin Euroopassa

Voinko siirtää suomalaisen tilin ulkomaille?

Tilanteessa jossa haluat siirtää tilisi suomalaisesta pankista toiseen EU-maan pankkiin, niin suosittelemme olemaan yhteydessä pankkiin johon tilisi haluat siirtää. Uuden pankin tehtävänä on auttaa sinoa siirron tekemisessä sekä siinä koskevissa järjestelyissä. Pankki siirtää vanhan pankin suoraveloitukset sekä muut oleelliset asiat uuteen tiliin ja he tekevät myös ilmoituksen työnantajalle sekä sosiaalivakuutuslaitokselle. Uuden pankkisi tehtävänä on myös tehdä ilmoitus suoraveloituksista kaikille palveluntarjoajille joita käytätä ja joilta saat laksuja. 

Jos olet jo suorittanut käyttötilin siirron EU-maasta toiseen, niin pankki on myös korvausvelvollinen auheutuneista maksumuistutuksista esimerkiksi matkapuhelinoperaattoreilta tai muilta vastaavilta. Korvaus koskee ainoastaan tilanteita, jossa suoraveloitukset ovat tapahtuneet aikana jolloin niiden on pitänyt jo siirtyä uuden maan pankkiin. 

Talletussuoja Euroopan sisällä

EU-maiden rajojen sisäpuolella talletuksia suojaa talletussuoja. Talletussuojaa tarvitaan silloin jos pankki ei pysy jatkamaan toimintaansa jonkun tilanteen seurauksena. Talletussuoja on sataan tuhanteen euroon saakka. Jokaisella pankilla on omat ehdot ja talletussuojan ylärajan määrittelee tallettaja tai pankki. Jos asiakkaalla on useita tilejä samassa pankissa, niin talletussuoja turvaa ainoastaan sataan tuhanteen euroon asti. Avioparin yhteisestä tilistä talletussuoja on 200 000 euroa. 

Tutustu tästä: Mitä talletussuoja tarkoittaa