Mikä on pikavippi?

Nykyään vuonna 2021 pikavipit ovat erilaisia verrattuna 10 vuotta sitten. Vuosien varrella pikavipit ovat muuttuneet parempaan suuntaan. Millaisia sitten pikavipit ovat vuonna 2021? Tarkkaa määrittelyä niiden osalta on vaikea sanoa, mutta yleisesti kun puhutaan pikavipeistä niillä tarkoitetaan tässä artikkelissa selitettyä lainatuotetta. 

Lainaa:
1000 – 60 000€

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
100 – 60 000 €

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
18 vuotta

Lainaa:
500 – 70 000 €

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 5000 €

Maksuajat:
2 – 5 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
1 – 20 000 €

Maksuajat:
1 – 10 vuotta

Ikävaatimus:
25 vuotta

Millainen pikavippi on?

Monilla lainapaikoilla on erilaiset käsitykset pikavippien osalta. Kuitenkin yleisesti pikavipit ovat:

  • 20 – 2000 euron suuruisia lainoja.
  • Pikavippiä voidaan hakea suoraan netistä.
  • Hakeminen on nopeaa ja helppoa.
  • Pikavippi maksetaan asiakkaan tilille nopeasti hakemuksen täyttämisen jälkeen.
  • Sitä voi hakea ilman erillisiä vakuuksia tai takaajia.
  • Pikavippien takaisinmaksuaika on yleisesti 1 – 3 kuukautta. Pisimmillään laina-aika voi olla 12 kuukautta.

Kun puhutaan pikavipistä, tarkoitetaan sillä pienempää lainaa joka maksetaan nopeasti takaisin. Lainatuotteella on useita erilaisia termejä, yleisin on pikavippi, pikaluotto sekä pikalaina. Kyseiset termit eivät eroa oikeastaan millään tavalla toisistaan, vaan tarkoittavat yhtä ja samaa asiaa. Joissain tilanteissa pikavippi voi olla mahdollista nostaa tililleen myös osissa, tämä käytäntö on nykypäivänä harvinaista ja pääsääntöisesti koskee suurempia kulutus- ja joustoluottoja. Kyseisiä lainatuotteita voi käyttää samalla tavalla kuin pikavippejä, eli nostaa koko summan tililleen yhdellä kerralla. 

Mikä on pikavippi

Pikavipit vuodelle 2021

Käytännössä pikavipit toimivat samalla tavalla kuin kaikki markkinoilla olevat muutkin lainatuotteet, sillä pikavipin hakeminen tapahtuu netissä. Harvemmin perinteiset pankit tarjoavat pikavippiä tai pikalainaa. Lainan hakeminen vaatii ainoastaan henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, joiden avulla hakija pystyy varmentamaan henkilöllisyyden. 

Hakemiseen tarvitaan myös nettiyhteyttä sekä joissain tilanteissa lainanmyöntäjä vaatii dokumentteja esimerkiksi kopiota palkkakuitista tai muista tositteista. Jotkut lainapaikat eivät edes vaadi erillisä liitteitä tai dokumentteja, varsinkin jos lainasumma on pieni. 

Pikavippi heti

Pikavippien kustannukset ovat selvästi pienentyneet vuosien aikana. Pikalainojen korot ovat alentuneet sekä takaisinmaksussa ollaan joustavampia. Suosituksi tavaksi on myös tullut hakea pikavippiä osamaksulla sen sijaan että laina maksetaisiin kerralla takaisin. Monesta eri syystä voidaan sanoa, että pikavipit ovat parempia kun verrattuna esimerkiksi vuoteen 2019. Esimerkiksi tämän hetken suosituimpia pikavippien tarjoajia ovat Ferratum, Rahalaitos sekä Vivus. Kyseisistä lainapaikoista on mahdollista hakea lainaa heti ja usein se maksetaan tilille saman päivän aikana. 

Esimerkiksi noin 5 tai 10 vuotta sitten ei tämän tapaisia pikavippejä ollut markkinoilla tarjolla, internetin kehityksen myötä hakemuksien ja rahojen siiryminen on nopeampaa kuin koskaan. 

Miten pikavippi maksetaan niin nopeasti?

Termi pikalaina heti on nimensä mukaisesti nopea tapa saada rahaa tililleen. Aikaisemmin tarjolla olevia pikavippejä oli mahdollista saada myös nopeasti, mutta teknologian myötä laina maksetaan heti. Useimmille hakijoille tulee mieleen kysymys että miten pikavipit pystytään maksamaan tilille niin nopeasti? Syy tähän piilee siinä, että nykyään lainahakemukset käsitellään koneellisesti eikä käsittelyyn välttämättä tarvita ihmisen apua. Tästä syystä lainapäätökset saadaan heti ja jos asiakas saa myönteisen päätöksen niin rahat maksetaan hänen tililleen heti kellonajasta riippuen. Laki kieltää pikavippien maksamisen asiakkaan tilille yöllä, joten yleisesti lainapaikkojen päätökset sekä rahansiirto tapahtuu kyseisen lainapaikan aukioloaikojen sisällä. 

Vuonna 2013 tuli lakimuutos pikavippien osalta, sillä silloin kiellettiin niiden maksaminen asiakkaan tilille yöaikaan. Tämän uudistuksen myötä jos asiakas täyttää lainahakemuksen yöllä, hakemuksen käsittely sekä rahojen maksaminen tapahtuu vasta seuraavana aamuna. 

Tämän artikkelin tarkoituksena oli antaa lisätietoa pikavipeistä sekä siitä millaisia ne ovat vuonna 2021. Ennen pikavipin hakemista, suosittelemme tekemään lainavertailun jonka avulla pystytään löytämään omien ehtojen mukainen edullinen laina.