Lainaa ilman takaajia 2021

Usein suurempia lainoja haetaan takaajien tai vakuuksien kanssa, mutta netissä toimivien lainapalveluiden kautta on mahdollista hakea penempiä lainoja vakuudettomasti ilman takaajia. Nettilainoissa takaajia vaaditaan usein yli 10 000 euron lainoissa, joten tätä pienempiin lainoihin ei niitä usein tarvita. Löydä tästä itsellesi kaikki lainat ilman takaajia vuodelle 2021. 

Lainaa:
1000 – 60 000€

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
100 – 60 000 €

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
18 vuotta

Lainaa:
500 – 70 000 €

Maksuajat:
1 – 15 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
500 – 5000 €

Maksuajat:
2 – 5 vuotta

Ikävaatimus:
20 vuotta

Lainaa:
1 – 20 000 €

Maksuajat:
1 – 10 vuotta

Ikävaatimus:
25 vuotta

Mitä tarkoittaa lainaa ilman takaajia?

Lainassa vaadituilla takaajilla tarkoitetaan henkilöä, joka lupautuu maksamaan lainan takaisin jos lainanottaja ei itse siitä selviydy. Usein pankit haluavat myöntämälleen lainalle takaajan, jos esimerkiksi lainasumma on suurempi tai hakijan maksukyky on heikko. Käytännössä takaaja siis lupautuu hoitamaan lainan maksun, jos hakijalle itselleen se tuottaa ongelmia. 

Lainanmyöntäjälle kyseinen lupaus on tärkeä, sillä riski on pienempi kun lainan takaisinmaksua on hoitamassa yhden sijaan kaksi. Lainanottajan kannalta takaajan hankkiminen on vaikeaa, sillä harva haluaa lupautua maksamaan toisen lainaa pois. 

Lainaa ilman takaajia 2020

Lainan takauksen ehdot

Usin lainan takaajaksi hankitaan perhepiiristä esimerkiksi oma puoliso tai vanhemmat. Harvemmin ihmiset ottavat lainan takaajaksi kaveriaan tai tuttaviaan, sillä siinä piilee omat riskit. Tämä riski koskee erityisesti suurempia lainasummia. Näiden syiden takia ihmiset valitsevat hakevansa mielummin lainaa ilman takaajia. Kyseinen lainamismuoto on paljon helpompi ja turvallisempi tapa ottaa lainaa. Mutta kannattaako hakea lainaa takaajan kanssa? Tähän kysymykseen ei ole yhtä oikeaa vastausta, sillä siihen vaikuttavat monet tekijät esimerkiksi lainasumma on isoin asia tässä kohtaa. 

Netissä tarjolla oleviin lainoihin harvemmin takaajia tarvitaan, kuitenkin jos lainasumma on yli 10 000 euroa voi lainapaikka vaatia takauksen. Eri lainafirmojen välillä on paljon eroja, sillä jotkut paikat voivat vaatia jo 5000 euron kohdalla sitä. Kyseiseen asiaan vaikuttaa myös hakijan taloudellinen tilanne, sillä mitä parempi se on niin sitä suurempi mahdollisuus on saada isompi laina ilman takaajia. 

Lainan takauksen edut

Hakiessa lainaa takaajan kanssa pitää myös sisällään joitakin etuja. Merkittävimpiä etuja ovat se että lainaa saaminen on varmempaa sekä lainan lopullinen  hinta voi olla edullisempi kun lainalla on takaaja. Pankeille lainaaminen on aina riski, joten usein se korvataan lainan korolla, mutta kun lainan takana on kaksi ihmistä voi lainaa saada pienemmällä korolla. 

Usein hakijoille voi olla ongelmana löytää lainalleen oikea takaaja, joten selväähän on se että lainaa on paljon mukavempaa hakea ilman sitä. Suurin osa nettilainoista on aina vakuudettomia ja niitä haetaan ilman takaajia. Suosittelemme siis aina mahdollisuuksien mukaan hakemaan pikavippiä ilman takaajia. Poikkeustilanteissa kannattaa tarkasti valita lainalleen luotettava takaaja mielellään perhepiiristä, sen avulla ongelmien ilmetessä ei tule riitatilanteita lainan takaisin maksamisesta. 

Haitpa sitten lainaa ilman takaajia tai niiden kanssa, suositeltavaa on muistaa tehdä lainavertailu jotta lainan kulut eivät pääse yllättämään.